poboljsanje vizualne udobnosti

Zaštitni sloj na lećama, poznat i kao dorada leće, odličan je način za još veću učinkovitost leća uz poboljšanje vizualne udobnosti i oštrine. Djelujući kao sastavni dio vaših dioptrijskih leća, dorade na lećama imaju neke od najnovijih tehnologija koje osiguravaju zdrav vid.

Kako se pojavljuju novi problemi, kao što su štetni učinci UV i plavo-ljubičastog svjetla na zdravlje vaših očiju (1), dorade na lećama mogu pružiti dodatnu zaštitu vašim očima. Dakle, dok će vam dioptrijska leća pomoći da jasno vidite, zaštitni sloj leće može pomoći zdravlju vaših očiju te dodatno poboljšati oštrinu i vizualnu udobnost.

Imajući to na umu, pogledajmo neke od najučinkovitijih dostupnih dorada za leće.

Antirefleksni slojevi I slojevi protiv mrlja

Dva najneugodnija aspekta nošenja leća uključuju refleksiju i prljavštinu. Oba mogu ometati vaš vid i negativno utjecati na vašu vizualnu udobnost. Optička je leća dizajnirana za lom svjetlosti kako bi korigirala vaš vid, a zbog prirode površine optičkih leća neizbježno je da se svjetlo na neki način reflektira od površine.

ANTIREFLEKSNI SLOJEVI I SLOJEVI PROTIV MRLJA

Uz povećanje umjetnih izvora svjetlosti, okruženi smo refleksijama. Dolazeći iz svih kutova, svjetlost dopire do vaših naočala stvarajući refleksije. Te refleksije mogu biti izvor nelagode i utjecati na vaš svakodnevni život. To nas dovodi do usvajanja novih šablona ponašanja, svjesno i podsvjesno. Neki prilagođavaju položaj glave, neki mijenjaju položaj tijela, a neki čak i uklanjaju naočale, samo kako bi se nosili s refleksijama.

Antirefleksni sloj leće idealno je rješenje za probleme ove vrste. Dorade na leći koje nude svojstva protiv refleksije ili protiv odsjaja savršena su za poboljšanje vidne oštrine. Isto tako, prljavština može biti vrlo ometajuća i teško je se riješiti. Leće s doradama štite vaše leće tako da odbijaju nečistoće i otporne su na ogrebotine.

Crizal Sapphire UV je dorada na leći koja omogućuje najbolju transparentnost u klasi za postizanje optimalnog vida i estetike. Smanjenjem refleksije, Crizal Sapphire UV osigurava vam manje smetnji tijekom nošenja leća. Leća je estetski poboljšana pa je drugi ni ne primijete; to je savršeno za jednostavne, svakodnevne aktivnosti kao što je razgovor s ljudima.

ANTIREFLEKSNI SLOJEVI I SLOJEVI PROTIV MRLJA

Kombinacijom Crizal Sapphire UV, vaše će leće odbijati kapljice vode, čestice prašine, ogrebotine i nečistoće. Rezultat je vizualna jasnoća i leće koje se lako čiste, a zaštićene su. Vaše naočale s novim lećama pomoći će vam u svakodnevnom životu.

UV zaštitni sloj na leći

Kombinacijom pravilne dorade na lećama vaših naoačala pomažete zdravlju vaših očiju. Posljednjih godina istraživanja su nam pokazala da je UV zaštita ključna u održavanju zdravog vida.

UV zaštitni sloj na leći je koristan, neophodni dodatak vaših leća. Crizal Prevencia pruža zaštitu od štetne svjetlosti, uključujući UV i plavo-ljubičasto svjetlo. Uz E-SPF od 35, Crizal Prevencia ima najveći E-SPF indeks za transparente leće.(2)

UV zaštita na vašim lećama pomaže u sprječavanju preranog starenja i smanjuje rizik od oboljenja od katarakte.(3) To može osigurati oštrinu vida i vizualnu udobnost.

Jesu li dorade na lećama prikladne za djecu?

Ako su vašem djetetu potrebne leće kako bi jasno vidjelo, razmislite o lećama s doradama. Ne samo da nude zaštitni sloj koji produljuje vijek trajanja leća, nego su jednako korisni za djecu kao i za odrasle.

Djeca će imati koristi od leća s doradama, osobito kada je riječ o polasku u školu. To je zbog toga što će dorade poput Crizal Sapphire UV eliminirati ometajuće refleksije, koje bi mogle ometati njihov vid i stoga ometati njihovo učenje. Štoviše, dječje oči su osjetljivije na kumulativne učinke UV svjetla pa je svaka dodatna zaštita koju im možete pružiti velika prednost.

JESU LI DORADE NA LEĆAMA PRIKLADNE ZA DJECU


(1) McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence. linking ultraviolet radiation and cataracts. Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31. Sunlight and the 10-year incidence of age-related maculopathy: The Beaver Dam Eye Study. Arch. Ophthalmol., 122, 750-757.
New discoveries and therapies in retinal phototoxicity, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue N°68, Spring 2013.

(2) E-SPF® indeks ovisi o materijalu same leće i premazu. E-SPF® je globalni indeks koji određuje ukupnu UV zaštitu leće. E-SPF® je razvio Essilor International te su ga odobrili stručnjaci trećih strana. Samo performanse leće. E-SPF® indeks ne uključuje izravnu izloženost oka koja ovisi o vanjskim faktorima (morfologija korisnika, oblik okvira, položaj nošenja). E-SPF®=10 za Crizal® UV leće s Essilor Orma 1.5®

(3) Katarakta: http://www.pointsdevue.com/article/ageing-and-crystalline-lens, http://www.pointsdevue.com/article/effects-ageing-visual-system. McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence linking ultraviolet radiation and cataracts.
Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31..


Zatvori
Prijava
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.