naocale u voznji

4 razloga zbog kojih je važno nositi naočale dok ste na cesti

Zašto je nošenje naočala važno za sigurnost na cestama

Vožnja bez naočala je zaista protuzakonita? Saznajte zašto je nošenje naočala toliko važno kada ste na cesti – jednako važno kao i nošenje kacige za vrijeme vožnje bicikla ili motocikla.

Nošenje naočala dok se vozite u trgovinu ili se vozite biciklom jednako je važno za sigurnost na cestama kao i nošenje sigurnosnog pojasa ili kacige. Jasan vid važan je na ulici i biciklističkoj stazi.

Trebamo biti uvjerljiviji? Evo četiri razloga zašto biste trebali nositi naočale dok ste na cesti:

1. Naočale vam pružaju oštar vid na prometnicama

To je vjerojatno najočitiji razlog za nošenje naočala dok ste na cesti, a ujedno je i najvažniji: Imati jasan, precizan vid pri obavljanju bilo kojeg oblika prijevoza jedan je od najboljih načina da ostanete sigurni na putu.

Upravljanje vozilom može biti izuzetno opasno ako vam je narušen vid.

Želite li biti u vozilu s vozačem koji ne vidi cestu jasno? Ne. Dakle, trebali biste održavati isti standard kada vozite jedan.

Ako razbijete naočale ili izgubite kontaktnu leću, dugujete sebi i svima drugima na cesti da pustite nekoga drugog da vozi dok ne nabavite zamjenski par.

TREBATE ZAMJENSKE NAOČALE? Pronađite optiku u vašoj blizini da biste pronašli novi par.

2. Vožnja bez naočala može biti ilegalna

Inače, ako vam je potrebna korekcija vida tijekom vožnje, to će biti zabilježeno na vašoj vozačkoj dozvoli. Ako vas je zaustavio policajac i uhvatio vas bez naočala ili kontaktnih leća, može vas kazniti.

Razina kazne varira ovisno o mjestu u kojem živite. U nekim se mjestima vožnja s neispravnim ili oštećenim vidom smatra opasnom ili neopreznom vožnjom. Ako ste uključeni u nesreću i prouzrokujete imovinsku štetu i / ili ozljede ili smrt druge osobe tijekom vožnje s oštećenim vidom, možete se suočiti s novčanim kaznama, vremenom zatvora i nevažećim osiguranjem automobila (ostavljajući vas da platite svu štetu u od džepa).

Vožnja bez naočala nije vrijedna rizika od dobivanja novčane kazne ili trošenja vremena u zatvoru. Pokušajte držati svoje naočale na istom mjestu kao i ključeve automobila – to bi trebalo olakšati da ih ne zaboravite!

3. Naočale mogu smanjiti blještavilo

Bilo da vozite najviše tijekom dana ili noći, blještavilo je uobičajena smetnja.

Dnevni vozači mogu se smesti, pa čak i izgubiti vidljivost na cesti kada jake zrake sunčeve svjetlosti sijaju kroz njihovo vjetrobransko staklo ili se odbijaju od zgrada, vode i cesta, što ugrožava njihov vid. Polarizirane sunčane naočale u dioptriji korigirati će vaš vid, odbiti blještavilo i zaštititi vaše oči od štetnih UV zraka.

Ako vam je bljeskanje veći problem noću, dodavanje antirefleksnog sloja može učiniti da nadolazeća  svjetla manje smetaju.

4. Naočale mogu zaštititi vaše oči od krhotina

Vožnja na motociklu ili vožnja s podignutim prozorima može biti ugodna i slobodna, ali važno je zaštititi oči od vjetra, buba i krhotina koje lete naokolo dok ste na cesti.

Nošenje sunčanih dioptrijskih naočala zaštititi će vaše oči, ali motociklisti će možda trebati čvršće naočale da zaštite svoje oči od prašine, kiše i drugih potencijalnih opasnosti na cesti.

Dioptrijske sunčane naočale mogu pružiti sigurniju zaštitu dok krstarite svojim helikopterom ili nosite ispod kacige od običnih sunčanih naočala bez dioptrije.

Sljedeći put kad krenete na put, ne zaboravite ponijeti svoje dioptrijske naočale – čineći vaš vid prioritetom održavati će vaš vid jasnim i vašu vožnju mirnom.


Zatvori

Prijava

Zatvori

Košarica (0)

Košarica je prazna Košarica je prazna.

Optika MIBO

Optika s dugogodišnjom tradicijom