Česta pitanja: abeceda znanja

Akcije i promocije

Što sve uključuje akcija 699 kn?

Akcija 699 uključuje kompletne dioptrijske naočale: kontrola vida, dioptrijski okvir, dioptrijske leće sa tvrdim slojem protiv grebanja i antirefleksnim slojem.

Što sve uključuje akcija 1+1?

Ukoliko kupite jedne naočale po punoj cijeni u iznosu 1000,00 kn ili više, imate pravo na jedne naočale gratis. Gratis naočale uključuju dioptrijski okvir i dioptrijske leće sa tvrdim slojem protiv grebanja i antirefleksnim slojem.

Što sve uključuje akcija Varilux 1+1?

Ukoliko kupite jedan par Varilux progresivnih leća, drugi par dobivate gratis. Možete se odlučiti za jedan prozirni par, a drugi sunčani ili fotoosjetljivi. Skuplji par se naplaćuje, jeftiniji je gratis.

Dioptrijske naočale

Što je plavi zaštitni sloj za rad na računalu i od čega točno štiti?

Zaštitni sloj za rad na računalu blokira štetno plavo svjetlo koje emitira sunce, ali i računala, mobiteli, TV te umjetna rasvjeta. Ovaj zaštitni sloj vas štiti od štetne plave svijetlosti i omogućava optimalan kontrast te sprječava sušenje, umaranje i iritaciju očiju.

Što je tvrdi zaštitni sloj?

Tvrdi zaštitni sloj na dioptrijskim lećama povećava otpornost dioptrijske leće na grebanje i produžuje životni vijek leće.

Što je sloj za lakše čišćenje dioptrijskih leća?

Dioptrijske leće koje na sebi imaju zaštitni sloj za lakše čišćenje otpornije su na nakupljanje prašine, masnoće i prljavštine. Samim time lakše se i čiste bez agresivnih sredstava za čišćenje.

Što su tanke dioptrijske leće i čemu služe?

Tanke dioptrijske leće koriste se kod naočala sa visokim dioptrijama kako bi leće bile tanje, a samim time lakše i elegantnije.

Kako se pravilno održavaju/čiste dioptrijske leće?

Naočale se ne čiste vlažnim maramicama koje sadrže alkohol kako ne bi došlo do oštećenja zaštitnih slojeva na lećama. Čiste se isključivo krpicama koje ste dobili od nas i vodom, ili se koristi sprej za čišćenje leća koji ne sadrži alkohol. Svakako izbjegavati  izlaganje naočala visokim temperaturama kako ne bi došlo do pucanja zaštitnih slojeva. Isto tako naočale odlagati na površine na način da leće ne diraju površinu, kako ne bi došlo do grebanja leće i zaštitnog sloja.

Što su progresivne dioptrijske leće?

Progresivne leće u sebi sadrže više dioptrija u jednoj leći i namijenjene su za stalno nošenje.  Ukoliko imate dioptriju za daljinu i dioptriju za čitanje, s progresivnim lećama vidite jasno samo s jednim naočalama.

Progresivne leće u svom gornjem dijelu sadrže dioptriju za daljinu, u srednjem dijelu dioptrija raste i služi za srednju udaljenost, te u donjem dijelu dioptrija se povećava do Vaše dioptrije za čitanje.

Što su bifokalne dioptrijske leće?

Bifokalne dioptrijske leće također pokrivanju dvije dioptrije. Leća sadrži Vašu dioptriju za daljinu, a u donjem dijelu leće se nalazi vidljivi prozorčić sa vašom dioptrijom za blizinu. Prilikom gledanja na blizinu, gleda se kroz prozorčić sa povećanom dioptrijom.

Što su fotoosjetljive dioptrijske leće?

Fotoosjetljive dioptrijske leće osjetljive su na svijetlost, prozirne su u zatvorenim prostorima, a potamne na suncu. Na dnevnom svijetlu, leće prema intenzitetu sunčeve svjetlosti potamne do određene razine u roku od 90 sekundi te se u istom tom vremenu vraćaju u prvotno stanje. Najviša razina zatamnjenja fotoosjetljive leće je 86%, a glavne boje su siva, zelena i smeđa.

Sunčane naočale

Mogu li se napraviti sunčane naočale s dioptrijom?

Mogu, sunčana stakla sa dioptrijom mogu se ugraditi u sunčane ili u dioptrijske okvire.

Što su polarizirane leće?

Polarizirane leće su sunčane leće koje smanjuju odbljesak svjetlosti od vodoravnih površina (hauba automobila, snijeg, more). Stvaraju optimalan kontrast i maksimalnu oštrinu slike te omogućavaju jasan vid u svim sunčanim uvjetima ili vožnji.

Pregled vida

Naplaćuje li se kontrola vida?

Pregled vida uključen je u cijenu  naočala i kontaktnih leća. Ako odustanete od kupnje naočala, vaša dioptrija ostaje pohranjena u našem sustavu i stoji nam na raspolaganju kada god se vratite.

Što sve sadrži kontrola vida?

Na kontroli vida vrši se mjerenje dioptrije za naočale i kontaktne leće. To uključuje i astigmatizam (tzv. cilindre).

Tko radi preglede vida u našim optikama?

U našim optikama kontrole vida rade optometristi i oftamolozi. Ukoliko optometrist sumnja na komplikacije, uputit će Vas na pregled oftalmologa.

Koliko često treba kontrolirati vid?

Odgovorna briga o svom vidu predviđa redovite kontrole barem jednom godišnje. Za sve naše kupce, redovita kontrola vida je besplatna.

> Dogovor termina

Radite li probe kontaktnih leća?

Da. Za probu se treba naručiti. Na probi kontaktnih leća učimo Vas kako pravilno stavljati i skidati kontaktne leće, te nalazimo savršene leće za Vas.

Radimo li pregled preko uputnice?

Ne radimo preglede preko uputnice. Za preglede preko uputnice obratite se u vaš dom zdravlja.

Radimo li preglede za djecu?

Da. Preglede radimo za djecu iznad 15 godina.

HZZO

Primamo li doznake HZZO-a?

Da, primamo doznake HZZO-a. Iznos koji Vam pokrivaju zdravstveno i dopunsko osiguranje možemo provjeriti za vas.

Nudimo li naočale koje u potpunosti pokriva HZZO?

Da, u ponudi imamo naočale koje u potpunosti pokriva zdravstveno i dopunsko osiguranje (tzv. socijalne naočale).

Plaćanje

Koji su sve načini plaćanja?

Gotovina, kartično plaćanje jednokratno i na rate, virman.

Član sam sindikata, koje pogodnosti mogu ostvariti?

Provjerite u vašem sindikatu ima li ugovor o suradnji s nama i po kojim uvjetima. Ako znate da ugovor postoji, detalje suradnje možete saznati i u našim poslovnicama.

Zatvori

Prijava

Zatvori

Košarica (0)

Košarica je prazna Košarica je prazna.

Optika MIBO

Optika s dugogodišnjom tradicijom